Update advies R.T. in eigen Praktijk i.v.m. Corona maatregelen

Nu de scholen weer opstarten adviseert onze branchevereniging LBRT haar leden in overleg met de GGD en met inachtneming van de maatregelen van de Rijksoverheid en het RIVM het volgende over remedial teaching in een eigen praktijk: Remedial teaching in eigen praktijk met leerlingen in PO en VO kan plaatsvinden met inachtneming van de maatregelen van de Rijksoverheid, dus op 1,5 meter afstand.

We adviseren met de opdrachtgever van de remedial teaching af te stemmen en gezamenlijk tot een besluit te komen of remedial teaching in de praktijk of RT online de beste oplossing is voor de betreffende leerling en remedial teacher.Bij remedial teaching in de praktijk vragen in het bijzonder de volgende richtlijnen aandacht:

Afstand
o Houd 1,5 meter afstand tussen de remedial teacher en de leerling
o Leerlingen tot 12 jaar hoeven onderling niet 1,5 meter afstand te houden
o Leerlingen boven 12 jaar houden onderling 1,5 meter afstand.Alleen leerlingen, geen ouders.


In de praktijk worden alleen leerlingen in PO- en VO-leeftijd toegelaten. Eventuele ouders worden gevraagd buiten afscheid te nemen of te wachten. 

Hygiënemaatregelen
Hanteer de maatregelen van het RIVM waaronder:
o Was handen meerdere keren per dag en goed ten minste 20 sec.
o Gebruik papieren handdoekjes of gebruik handdoek eenmalig
o Geen handen schudden
o Hoesten/niezen in de elleboog.
o Maak de materialen en de praktijk steeds grondig schoon. 

Bij klachten geen remedial teaching. Zowel voor de remedial teacher als voor de leerlingen geldt dat de behandeling in de praktijk niet door kan gaan als er klachten zijn als verkoudheid, niezen, hoest, keelpijn of koorts. Houd hiervoor de RIVM richtlijnen aan.