Columns

Executieve functies- metacognitie

Executieve functies – Metacognitie In de afgelopen 3 columns heeft u/hebben jullie iets kunnen lezen over de executieve functies. Het zijn de functies in… Lees verder »

Executieve functies….het werkgeheugen

Executieve functies – Het werkgeheugen De afgelopen 2 columns heeft u/ heb jij wat kunnen lezen over executieve functies. Het zijn de functies in… Lees verder »

Planning en prioritering

In de vorige column hebben jullie/ heeft u iets kunnen lezen over de executieve functies. Het zijn de functies in je brein die het… Lees verder »

Wat zijn executieve functies?

De laatste tijd hoor je in de media veel de term ‘executieve functies’ vallen wanneer het gaat over leerlingen die de afgelopen periode veel… Lees verder »

Begrijpend Luisteren

In de vorige column heb ik het gehad over begrijpend lezen en het verwerken van de informatie die je gelezen hebt. Al denkend over… Lees verder »

Begrijpend Lezen en Informatieverwerking

Eén van de 10 geheugenprincipes die jou helpen om makkelijker te leren is hoe je het beste informatie kunt onthouden. We onthouden nl.: 10%… Lees verder »

Denken in mogelijkheden

Denken in mogelijkheden ‘Never waste a good crisis’, is een bekende uitspraak van Winston Churchill. De Britse (oud)staatsman gaf hiermee aan, dat de Verenigde… Lees verder »

Plannen en focussen

Het wordt weer zweten de komende tijd voor de leerlingen die in mei examen moeten gaan doen! De één zal het examen met meer… Lees verder »

Succesvol studeren = Reflecteren

Tijdens één van de gesprekken met mijn studenten hadden we het samen over het terugkijken op het verloop van een gemaakt tentamen. Vrij snel… Lees verder »

“Corona-achterstand opgelopen”?

De scholen zijn inmiddels weer begonnen en iedereen is weer met hernieuwde energie aan het werk gegaan. Natuurlijk zijn we de lock-down van het… Lees verder »

Back on track!?

Je herkent deze situatie misschien wel?? Je vader en moeder hebben op Magister je cijferlijst van het 1e semester bekeken en zeggen tegen je:… Lees verder »

Studiegedrag veranderen

Wat een rare tijd is het voor jullie als leerlingen en studenten! Natuurlijk is het voor iedereen een tijd van onverwachte wendingen, afspraken en… Lees verder »

Niemand is te ‘oud’ om te leren!!

Deze uitspraak zal iedereen beamen… Aan het einde van de Brain Awareness Week (11 maart- 19 maart) wil ik u graag iets meer vertellen… Lees verder »